Nyitókép: Lakatos Péter

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Infostart
2024. május 19. 21:15
Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk, szombat éjjel baleset történt a Dunán. Egy szállodahajó egy kishajóval ütközött. Egy ember tudott kiúszni a partra. Súlyosak a sérülései. A rendőrök más két holttestet megtaláltak, de még több eltűnt után kutatnak. Egy biztos nyolcan voltak a vízijárművön.

A rendőrség azóta megtalálta a letarolt kishajót, drámai fotókat közöltek a helyszínelésről az Újpesti-öbölben. A kishajót a Megyeri hídnál találták meg.

Ahogy mi is írtuk, sülysápi fiatalokról lehet szó, akik egy fesztiválon voltak, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval. Közülük ketten biztosan nem élték túl az ütközést.

A Tényeknek megszólalt a sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter. Szerinte a kishajó tulajdonosa rendelkezett jogosítvánnyal és úgy tudja, a hajón 19 és 40 év közötti fiatalok utaztak. Varga azt mesélte, hogy egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón.

A Blikk információi szerint már a Duna Budapest alatti részén keresik az eltűnteket, több szakaszra osztották fel a vizet a kutatócsapatok. Állítólag az a meg nem erősített információ terjed a kutatócsoportok között, hogy egy újabb holttestre találtak rá Dunaújvárosnál.

Az RTL Híradó is úgy tudja, hogy a keresést kiterjesztették holnapig, Dunaújvárosig. A csatornának a Személyhajósok Szövetségének szóvivője, Tóth Mihály nyilatkozott.

Egyelőre nem tudjuk, hogy minek ment neki a hobbihajó, de a sérüléseikből arra lehet következtetni, hogy ez nagy sebességgel történt. A szakértő beszélt a hajózási szabályokról is. A lényeg, hogy a kishajónak, a hobbihajónak minden esetben kötelessége elsőbbséget adni a nagy hajónak, mint például egy szállodahajónak. Sőt, meg sem közelítheti, tartania kell tőle egy 30 méteres távolságot. Illetve nem is keresztezheti az útvonalát.