Nyitókép: Getty Images/gorodenkoff

Óriási MI-központot építenek Európában

Infostart
2024. október 1. 07:25
A befektető vállalat megerősítette, hogy 10 milliárd font értékben hozza létre Anglia északkeleti részén az új mesterségesintelligencia-központot, ami egész Európa egyik legnagyobbja lesz.

A Blackstone az év elején vásárolta meg az adatközpontnak helyet adó telket, miután a Britishvolt lefújta tervét, mely szerint a területen egy elektromosautó-akkumulátor-gyár épült volna. A Blackstone mesterséges intelligencia adatközpont építésésre vonatkozó tervei a múlt hónapban kaptak zöld utat - írja a Finextra cikke nyomán a Portfolio.

Túl azon, hogy a Blackstone 4000 munkahelyet teremt, köztük 1200-at a központ építése során, 110 millió fontot költ el egy olyan program keretében is, amellyel támogatja a szakképzést és a közlekedési infrastruktúrát a térségben. A lap hozzáteszi,

a vállalat a központ felépítésére és üzembe helyezésére mindösszesen körülbelül 1 milliárd angol fontot költ majd el.

A Blackstone elnök-vezérigazgatója, Jon Gray azt nyilatkozta: "Az Egyesült Királyság a Blackstone számára a legjobb befektetési piac, mivel a tehetség és az innováció kombinációja, valamint a rendkívül átlátható jogrendszer jellemzi."

Keir Starmer brit miniszterelnök is kommentálta a beruházást: "Az olyan új befektetések, mint amilyeneket ma jelentettünk be a Blackstone-nal, hatalmas bizalmat szavaznak az Egyesült Királyságnak, és azt bizonyítják, hogy Nagy-Britannia ismét fontos szereplője a globális színtérnek, és nyitottak vagyunk az üzleti lehetőségekre."