Nyitókép: Illyés Tibor

Muszukajev Iszmail szenzációs birkózással lépett még egyet előre, már elődöntős

Infostart
2024. augusztus 10. 13:22
Muszukajev iszmail 10-3-ra verte az azeri Haji Aliyevet a szabadfogású birkózók 65 kg-os súlycsoportjának egyik negyeddöntőjében. Az esti programban, az elődöntőben folytathatja.

Az első három perc türelmes kivárással telt, Muszukajev, mint az áldozatát leső nagymacska, várta a pillanatot, szinte térdre ereszkedve figyelt. Az első passzivitási pontot az azeri kapta, de ez nem zavarta Muszukajevet, jól tudta, nem egy ponton múlik a mérkőzés.

A második menetben „visszakapta” ezt az egy pontot, 1-1, s már ő vezetett. Majd eljött a pillanat, villámgyorsan fogást talált, s egy négypontos akcióval megnyugtató előnybe került. Aliyev szabálytalankodott, emiatt Muszukajev nagyon felpaprikázódott, az edzők is besétáltak a szőnyegre, nyugtatni a feleket, akik természetesen oroszul egymással is könnyedén megbeszélhették a történteket.

Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében. MTI/Illyés Tibor

Az azeri a folytatásban csinált egy szép, kétpontos akciót, majd egy rossz challenge-e miatt Muszukajev kapott még egy pontot, ezzel a magyar színeket képviselő sportoló 8-3-ra vezetett, 37 másodperccel a vége előtt.

Csinált még két pontot, így 10-3-ra győzött. Ott lesz az elődöntőben.