Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak, elfáradnak"

Infostart
2024. augusztus 9. 21:05
Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".

A magyar férfi vízilabda-válogatott a veszedelmes spanyolokat verő Horvátország ellen játszotta elődöntőjét a párizsi olimpián. A mérkőzés a mi szánk íze szerint kezdődött, 3-1-es vezetésnél azonban már az első negyedben "beragadt" Varga Zsolt együttese, és 7-5-nél már a horvátok vezettek kettővel - köszönhetően a két "és fél" kihagyott ötméteresnek is, és jobbára tartották is ezt az előnyt, bár támadásban egyik csapat sem volt az igazi. A negyedik negyedben 8-9-es állásnál számos alkalommal mód nyílt az egyenlítésért támadni, de ezek a támadások mind meddőnek bizonyultak, hiába állta a sarat Vogel Soma hátul, pedig ezúttal a játékvezetésre sem lehetett panasz - irány a bronzmeccs a szerbektől vereséget szenvedő Egyesült Államok csapata ellen vasárnap 10.35-kor.

Nyilatkozatok

Varga Zsolt, szövetségi kapitány (M4 Sport): - Jól kezdtük a meccset, óriási lendülettel, aztán ők jöttek. Az döntött, hogy melyik csapat hibázott kevesebbet, és hogyan jutunk el ebben a végéig. Arra apelláltam, hogy elbizonytalanodnak és elfáradnak. Nem ez történt. Nagyon sajnálom, nem ez történt, gratulálok mindkét csapatnak, a szurkolóknak mindent köszönök, éreztem, hogy mögöttünk voltak, és az egész ország is. Pedig megvoltak a helyzeteink, a stratégiánk is kifejezetten működik, Fatovicot is sikerült kipontoztatni, felkészültünk. Meg is volt az esélyünk, ez fájt a legjobban, elúszott egy ekkora lehetőség. Sok ilyen mérkőzés dőlt el a mi javunkra, ez a mérkőzés most nem a mi javunkra dőlt el.

Hárai Balázs, center (M4 Sport): - Ez összességében kevés volt. Közben úgy voltunk vele, hogy meg tudjuk csinálni, de valahogy egy hajszálnyi hiányzott, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe. A baj az volt, hogy két góllal vezettek sokáig. A büntetők kihagyása sokba került, ahogy a blokkok hiánya is. A küzdéssel és a hajtással nem volt baj. A helyzetkihasználásban nem tudtuk kompenzálni csapatjátékkal a hiányosságokat.

Vogel Soma, kapus (M4 Sport): - Nem nagyon éreztem még ennyire mélyen magamat. Ha egyik nap mély, másik nap magas, akkor vasárnap után éremmel szeretnék hazamenni, vasárnap nyernünk kell a bronzmeccset. Nem lehet azt mondani, hogy nem hátul voltunk rosszak, ha vereséget szenved a csapat. Magamban keresem a hibát. Az volt bennem, hogy elszánt vagyok, a maradék energiámat próbáltam a többiekre átragasztani. A végéig volt esélyünk, támadtunk többször is. Jók a horvátok, megérdemelten nyertek, agresszívabbak, pontosabbak voltak, gratulálok nekik.

Nagy Ádám, mezőnyjátékos (M4 Sport): - Rengeteg helyzetünk volt, kihagytuk, ez megbosszulta magát. Az egész tornán rengeteg emberelőnyt hagytunk ki. Pedig még javultunk is ebben a végére... még ezen a meccsen is a horvátok kaptak több hátrányt, igaz, nem mindegy, azt az ember a mérkőzés melyik részében kapja. Az elején lőttünk lefordulásgólokat, aztán ezek elmaradtak, pedig többször volt lehetőségünk leúszásokra, nem figyeltünk. Kicsit jobban kellett volna figyelni, és győztünk volna.