Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kézilabda-kapitány: már nincs könnyű csapat, de mi is erősek vagyunk

Infostart / Kaposi Dávid
2024. augusztus 1. 17:39
Csapatként erősek vagyunk, és csak csapatként lehet nyerni – mondta a negyeddöntőbe jutó magyar női kézilabda-válogatott szakvezetője.

A magyar női kézilabda-válogatott fordulatos mérkőzést nyert meg 27-24-re a párizsi olimpián Spanyolország ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól először azt kérdeztük, hogy mennyit öregedett a mérkőzés alatt.

„Volt egy kis gond, amikor kidobta Klujber Keti a labdát egy rossz passznál, akkor bele is botlottam, csúsztam-másztam. A bosszantó hibákat jó lenne elkerülni már. Látni, hogy csapatként erősek vagyunk. A hullámvölgyeket saját magunknak okozzuk, meg kellene érteni, hogy mire vagyunk képesek, nem kellene kapkodni, amikor helyzetbe kerülünk, akkor befejezni, és akkor sokkal stabilabb játékot tudunk mutatni, ami a következő két meccsen nagyon fontos lehet.”

A szakvezető nagy taktikai csatát vívott Ambros Martínnal, a spanyolok edzőjével, aki korábban a Győrrel BL-eket nyert.

„Egyedül a kontrákkal lepett meg valamennyire, de azt is tudtuk korrigálni, azt játszották, amit tudnak, mi meg szépen levédekeztük. Blani is sokat segített kritikus pillanatokban, de csapattal és csapatként lehet nyerni.”

A válogatott a kitűzött célt teljesítette a továbbjutással, de Golovin Vlagyimir szerint a java csak most következik.

„Biztos, hogy valamennyire könnyebb lesz, hogy már teljesítettük a célt, de az olimpia az más. Pálinger Katalin mondta, hogy

a hatodik mérkőzés a legfontosabb, az a negyeddöntő, az következik Lille-ben.

Még nem tudjuk, hogy ki ellen játszunk, de ahogy teljesítettük ezt a négy fordulót, ugyanúgy fogunk menni tovább is. A lehetséges ellenfelek között nincs gyenge csapat, de mi is erősek vagyunk” – fejtette ki a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szombaton Hollandia ellen zárja a csoportkört, és ha győz, akkor a második helyen végez. A lehetséges ellenfelek között van a dán, a norvég vagy a svéd együttes.