Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Az FTC sikeredzője távozik a vízilabda-válogatott stábjából

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. október 1. 21:50
A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy az elmúlt szezon sikersorozata után - az átalakult játékoskerettel is - a trófeák elhódítása cél.

"Új szezon, új kihívások, azonnal egy komoly mérkőzés és egy komoly trófea begyűjtésének a lehetősége" - összegezte a Ferencváros vízilabda csapat előtt álló feladatokat a vezető edző. Nyéki Balázs úgy vélte: az ő legfontosabb feladata most az, hogy a játékosok kellően motiváltak maradjanak.

Az átalakult játékoskeretről szólva a tréner elmondta: Manhercz Krisztián komolyan megsérült az olimpián, és az orvosokkal konzultálva végül is úgy döntött, hogy még pihennie kell. Nyéki Balázs ezt azzal indokolta, hogy sokkal fontosabbnak tartja a játékos teljes gyógyulását, mint hogy egy újabb sérülést kockáztasson, ezért nem is fog játszani az olimpiai bronzérmes a Szuperkupán. Ugyanakkor abban reménykedik, hogy egy hónapon belül újból elkezdheti majd a komolyabb edzéseket.

Nyéki Balázs örömmel beszélt Vámos Márton visszatéréséről a csapathoz.

Neki egyszerűbb lesz a beilleszkedés, hiszen a magyar játékosok jól ismerik és a külföldiek is játszottak már ellene. Igazából csak a Fradi idegenlégiósaival kell összecsiszolódnia Vámosnak.

"Mivel a játéka és a mentalitása szinte semmit nem változott, jól illeszkedik az együttesbe, ebben biztos vagyok" - tette hozzá a vezetőedző.

Varga Dénes hiányát már nehezebb lesz feldolgoznia a csapatnak, bár már korábban is volt hosszabb kihagyása, amelyet sikerült megoldaniuk a többieknek.

"Doha után volt egy komolyabb sérülése, akkor több mint egy hónapig nem játszott, és azt is megoldottuk valahogy" - emlékeztetett a vezető edző. Viszont úgy vélte, hogy ilyen esetekben nő a többi játékos motivációja, nagyobb lendülettel, több energiával küzdenek, vagyis mindenki kicsit többet próbál betenni a csapatkasszába. Manhercz Krisztián visszatérése pedig majd még tovább enyhítheti a Varga Dénes után maradt űrt. Nyéki Balázs azt mondta: "több játékost nem akart igazolni a csapat, úgyhogy meg fog érkezni Manhercz, és így kell megoldani a szezon elejét."

Az InfoRádióban elárulta azt is, hogy nem folytatja a válogatottnál a 2022 nyarán kezdett másodedzői munkáját.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vízilabda - FTC-edző
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást