Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bolla Bendegúz: nem a taktikán kell változtatni, itt más baj van

Infostart / MTI
2024. szeptember 8. 08:35
Bolla Bendegúz, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője szerint a németektől elszenvedett 5-0-s vereséggel záruló szombat esti Nemzetek Ligája-mérkőzésen az első 10 perc kivételével "semmi nem működött", de ennek az okait még meg kell keresniük.

A Rapid Wienben légióskodó játékos az M4 Sportnak azt nyilatkozta, azt tervezték, hogy nyomást gyakorolnak a németekre, de ezt 10 perc elteltével már nem tudták megvalósítani.

"Elcsúszott az egész, mindig elkéstünk, túl nagy területeket hagytunk nekik, márpedig ha náluk van a labda, akkor tudjuk, hogy abból mi következik. A következő meccsre ki kell javítanunk ezeket a hibákat" - fogalmazott a futballista, és kiemelte: hiába volt az első félidőben nekik is néhány helyzetük, "összességében ez nem nézett ki jól".

"Nem a taktikán kell változtatni, vagy ebben gondolkodni, itt valami másban kell keresni a hibát. Mindenki érzi a súlyát, lehajtott fejjel, magunk elé nézve ültünk az öltözőben” – mondta Bolla Bendegúz az NSO Tv-nek.

A védelem jobb szélén kezdőként lehetőséget kapott Balogh Botond hangsúlyozta, az ellenfél nagyon komoly játékerőt képvisel, ezért ki is lehet tőle kapni, 5-0-ra viszont nem szabad.

"Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, mert ez egy olyan vereség, amire nincs magyarázat. Változtatnunk kell a párharcokat illetően és az egyes csapatrészek szempontjából is, mert kedden már a bosnyákok ellen kell teljesítenünk. Addig meg kell beszélnünk, hogy mit kell jobban csinálnunk és onnantól kezdve csak arra a találkozóra koncentrálni" - nyilatkozta.

A mérkőzés utolsó perceiben pályára lépő, és ezzel a válogatottban most bemutatkozó Nikitscher Tamás arról beszélt, hogy felemás érzések kavarognak benne, mert gyermekkora óta erről a pillanatról álmodott, de egy ilyen vereség után "nem lehet mit mondani, csak bocsánatot kérni a szurkolóinktól".

"Ez kritikán aluli volt. Mindenki tudja, hogy aki felveszi a címeres mezt, annak kötelessége meghalni a pályán, ezért kedden, otthon mindent meg kell tennünk azért, hogy a bosnyákok elleni találkozó után emelt fővel hagyhassuk el a pályát" - jelentette ki.

A magyar válogatott kedden 20.45-től játszik Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában, a meccset pedig az M4 Sport élőben közvetíti majd.

(A nyitóképen Bolla Bendegúz)