Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Tömegbukás a Touron: egy brit lány járt a legrosszabbul – videó

Infostart / MTI
2024. augusztus 16. 15:08
Pfeiffer Georgi kéz- és nyaktörést szenvedett a női Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszán, de nincs szüksége operációra, közölte a klubja pénteken.

A 23 éves kerékpáros hat kilométerrel a cél előtt keveredett tömegbukásba. A balesetben több mint tíz sportoló esett el, köztük az etapot megnyerő Vas Blanka addig összetettben élen álló csapattársa, a holland Demi Vollering is, de a legrosszabbul Georgi járt.

„Nagyon szomorúak vagyunk, hogy elveszítettük Pfeiffert a tegnapi baleset miatt – mondta Albert Timmer, a holland DSM-Firmenich csapatának edzője a klub honlapján pénteken. – Nemcsak csapatkapitányként fontos nekünk, hanem a kerékpározáson kívül is sokat ad a csapatnak, ezért nagyon nagy veszteség ez most számunkra.”

A csapatorvos tájékoztatása szerint Pfeiffert kórházba szállították, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy eltört a keze és a nyaka, de szerencsére nincs szüksége műtéti beavatkozásra. Az orvos azt is elárulta, hogy a brit bringás legalább négy hétig biztosan nem fog kerékpárra ülni, és egyáltalán nem sürgetik a felépülését, mivel az egészsége a legfontosabb.