Nyitókép: Hegedüs Róbert

A Ferencváros nem tudta legyőzni a Midtjyllandot, az Európa-liga selejtezőjében folytathatja

Infostart
2024. augusztus 13. 20:01
A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a dán Midtjylland ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idényének 3. selejtezőkörében, 1-3-as összesítéssel búcsúzott. Átkerült az Európa-ligába, csütörtökön derül majd ki, hogy a tavalyi „ismerős” Klaksvik, vagy a Borac Banja Luka lesz-e az ellenfél.

A Ferencváros a következő tizeneggyel kezd: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, Raúl Gustavo, Ramírez – Rommens, Abu Fani – Ben Romdan, Zachariassen, Adama Traoré – Pesics.

A dánok névsora: Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho – Osorio, Martínez, Askildsen, Sörensen – Franculino, Buksa.

Traoré az első percben betört a tizenhatoson belülre, Juninho szépen szerelte. Közel telt ház előtt lendületesen kezdett a Ferencváros.

A 6. percben Rommens szabadrúgása után Cissé fejelt, körülbelül hat méterről, a kapu mellé.

Két perccel később Abu Fani egy jó csel után szabadrúgást harcolt ki a kaputól 18 méterre, a balösszekötő helyén. Rommens elkérte, lövése a sorfalról kipattant.

A 15. percben Abu Fani lapos lövése kijött Ólafssonról, de az egyik védője fel tudott szabadítani.

Szinte folyamatosan a Ferencváros támad.

A 17. percben Abu Fani szabadrúgása után Cissé elsőre a kapusba fejelte a labdát, de a kipattanót belőtte, 1-0. Már csak egy gól a hátrány.

Közvetlenül a félidő közepét is jelző ivószünet előtt Ben Romdan a balszélső helyéről kapura csavarta a labdát, de az elkerülte a kaput.

Traoré lövése nem kött ki a kapusról, Ólafsson fogta, pedig Pesics nagyon figyelt.

A dánok máris cseréltek, nem sérülés miatt, hanem mert edzőjük, Thomas Thomasberg elégedetlen a látottakkal. Askildsen helyére Simsir állt be, aki az első mérkőzésen kihagyta a dánok tizenegyesét.

Osorio távoli lövése veszélyesnek tűnt, de kapu mellé szűllt, Makreckist is érintve. Ez volt a dánok első értékelhető kísérlete. Megvagyunk újabbak nélkül is.

Juninho 16 méteres bombáját Dibusz Dénes kiütötte a léc alól.

Pesics kért ápolást, aligha jön ki a második félidőre, folyamatosan jelzi a padnak, hogy nincs rendben.

Pascal Jansen nem is várta meg a félidőt, Fortune Bassey váltotta szerb középcsatárt.

A félidő utolsó öt-hét perce a dánoké volt, két újabb helyzetük is akadt. Az egyiknél osorio lövése Dibusz Dénesen már túljutott, Cissé azonban fejjel mentette a felső sarok felé tartó labdát.

Vége az első félidőnek.

A folytatásra Botka Endre váltotta Christian Ramírezt. Negyven másodperc alatt két Frafi helyzet született, Zachariassen gyengén lőtt, majd Rommens lövését látványos vetődéssel védte a dánok kapusa.

Az 50. percben Simsir szép cselei után Franculino kitette a labdát jobbra, az érkező Sörensen pedig pontos lövéssel kiegyenlített, 1-1.

Ben Romdan lövését Ólafsson ölre fogta.

A dánok nagyon sokat fetrengenek, viszont ezzel elérik azt, hogy a Ferencváros nem tud visszatalálni a ritmusához.

Újabb ivószünet, körülbelül húsz perce maradt a Ferencvárosnak.

A Fradi immár kevéssé törődik a védekezéssel, ezért is veszélyesek a dán támadások. Osorio óriási szólót vágott ki, aztán ziccerből a kapu mellé lőtt.

Cserék a hajrája, Szevikjan is beállt, Kady Borges után.

Éppen Kady lövését paskolta szögletre a kapus.

Osorio labdája a kapufáról pattant ki.

Egy viszonylag ártalmatlan eset után a játékvezető kiemnt, megnézte a videót, majd kiállította raúl Gustavót.

Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros az első harminc percben kifejezetten jól játszott, aztán a második félidőt is jól kezdte, de a dánok egyenlítő gólja eldöntötte a továbbjutást. A Fradi átkerült az Európa-ligába, csütörtökön derül majd ki, hogy a tavalyi „ismerős” Klaksvik, vagy a Borac Banja Luka lesz-e az ellenfél.