Nyitókép: Wikipédia/Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Szívrohamot kapott Ónodi Henrietta, gyűjtés indult

Infostart
2024. július 26. 14:49
A tornász olimpiai bajnok Floridában él családjával. Gyűjtés indult a kezelésére.

Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornásznő tavasszal szívrohamot kapott, életmentő műtéten esett át. Már túl van az életveszélyen, de rendkívül költséges orvosi rehabilitációra szorul. A hírről csak most számolt be hivatalosan Ónodi Barbara azzal, hogy gyűjtést indít testvére kezelésére. A hírt Ónodi Henrietta korábbi csapattársa, Molnár Andrea osztotta meg a Facebookon.

„Kétségbeesetten kérek segítséget, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat. Március 28-án egy floridai élelmiszerboltban volt, abban a városban, ahol él, és a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Henit azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Jelenleg is kórházban van kezelés alatt. Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag. Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. A jelenlegi biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást” – írta Ónodi Barbara, aki a tornásztársadalomban gyűjtést szervez, hogy testvére kezelését, ellátását biztosítani tudják.

Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke a Magyar Nemzetnek megerősítette a szomorú hírt.

A Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja elmondta: nagy szerencse, hogy a szívroham egy üzletben érte a lányát, és nem otthon vagy a kocsiban, mert akkor vélhetően tragédia történt volna. Hozzátette: lánya olimpiai járadékát havonta utalják, abból a nővére állja a költségeket. Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket, a rehabilitációt nem fedezi.