Nyitókép: MTI/AP/Andreea Alexandru

Budapest lesz a hazai pályája a belga labdarúgó-válogatottnak

Infostart
2024. július 18. 19:25
Budapesten rendezik meg a Belgium–Izrael Nemzetek Ligája-összecsapást, miután a belgák nem tudják garantálni az izraeli játékosok biztonságát. A találkozót így szeptember 6-án, a kispesti Bozsik Arénában játsszák majd le.

Az Izrael elleni „hazai” Nemzetek Ligája-mérkőzést külföldön lesz kénytelen lejátszani a válogatott, miután több belga város – köztük Liege, Brüsszel, Leuven, Antwerpen és Brugge – is jelezte, hogy nem tudja garantálni az izraeli csapat biztonságát. Csütörtökre pedig az is eldőlt, hogy az összecsapást Magyarországon, a Budapest Honvéd stadionjában, a kilencezer néző befogadására alkalmas Bozsik Arénában rendezik majd meg – írja az nso.hu.

Benoit Hellings sportért felelős brüsszeli kormányzó elmondta, hogy a találkozót eredetileg Brüsszelben rendezték volna meg, ám mivel a szurkolók, a játékosok és állampolgárok biztonsága sem garantálható, ezért új helyszínt kellett keresni. Szavai szerint a mérkőzés aránytalanul nagy veszélyt rejtett volna magában még zárt kapuk mögött is.

Az izraeli válogatott a kialakult háborús helyzet miatt továbbra sem tudja hazai környezetben lejátszani a mérkőzéseit. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Magyarországot jelölte ki semleges meccshelyszínnek, így a Nemzetek Ligája-mérkőzések otthona Budapest lesz. Most azonban az is eldőlt, hogy a Belgium elleni idegenbeli NL-mérkőzését is a Honvéd stadionjában fogja lejátszani a közel-keleti együttes.

Az október 14-i Olaszország–Izrael találkozó megrendezésétől Udine lépett vissza, mert a polgármester szerint "atalálkozó megrendezése megosztottságot, így társadalmi problémákat okozhat a városnak”.