Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Szűk 650 nap után - Milák Kristóf visszatért a nemzetközi úszómezőnybe

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. május 29. 12:59
Tokió olimpiai bajnoka a 2022-es római Európa-bajnokság után először állt rajtkőre nemzetközi versenyen, és két mai számában is biztosította helyét a késő délutáni döntőben.

Milák Kristóf tavaly és idén is elindult az országos bajnokságon, a kettő között bő 50 hét telt el, a mostani két külföldi megmérettetés között ugyanakkor csaknem ennek a kétszerese.

A Honvéd versenyzője a hagyományos Mare Nostrum-sorozat barcelonai állomásán 50 méter gyorson 22,44 másodperccel a hatodik időt érte el, míg 100 méter pillangón a második idővel jutott a fináléba, itt az 51,90 másodperces idővel csapott célba. Edzője, Virth Balázs a helyszínen az Index munkatársának úgy fogalmazott, hogy délelőtti úszásnak jó teljesítmény volt ez tanítványától.

Sós Csaba szövetségi kapitány a korábbi hónapokban az InfoRádióban részletesen is beszélt Milák Kristóf helyzetéről, május közepén azonban már csak néhány szóban tett hozzá azokhoz a sajtóinformációkhoz, amelyek szerint az öt arannyal és egy ezüsttel zárt ob óta nem sok edzésen vett részt a 200 méter pillangó világcsúcstartója Virth Balázsnál a Duna Arénában.

A szakvezető szerint

el kell fogadni, hogy alapvetően egyénileg készül, ugyanakkor nagyon ritka ez a sportág csúcsán.

Milák Kristóf azután elutazott a törökországi edzőtáborba, ahol - akárcsak márciusban Tenerifén - megfelelően elvégezte az edzésmunkát, még ha nem is úszott annyit, mint a máshogy és más ritmusban készülő csapattársai.

Milák Kristóf eddig 50 méter gyorson, illetve 100 és 200 méter pillangón érte el a párizsi olimpiai induláshoz szükséges időt.