Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Több Ferencváros-drukker ellen is vádat emeltek az olasz hatóságok - videó

Infostart
2023. október 20. 11:55
Rablás és gyújtogatás miatt felelhetnek a megvádolt szurkolók.

Két héttel ezelőtt a Ferencváros döntetlent játszott hazai pályán a Fiorentina ellen az Európai Konferencia Liga-csoportkör második fordulójában. A mérkőzés azóta is téma az olasz sajtóban, mivel rendőrségi ügy lett két FTC-szurkolói akcióból - írja a Prima Firenze cikke alapján a csakfoci.hu.

Az olasz cikk azt írja, a meccs napján, késő délután a magyar drukkerek elvettek egy transzparenst egy 46 éves Fiorentina-szurkolótól, aki éppen a mérkőzésre tartott az Artemio Franchi stadionba. Miközben a hazai drukker éppen átkelt a Campo di Marte sétányon,

a vendégszurkolók nagy csoportja körülvette, és elvettek tőle egy, az olasz férfi számára különösen kedves transzparenst,

amit két, korán elhunyt szurkoló barátja emlékére évek óta magánál tartott. A portál szerint szerepeltek a transzparensen az elhunyt barátok nevei is.

A Ferencváros-szurkolók a mérkőzés során felgyújtották az elvett molinót. A rendőrség azonnal reagált az esetre, a kamerafelvételek alapján azonosították mind a találkozó előtt történt rablás elkövetőit, mind pedig a gyújtogatót.

A hatóság bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen,

akik közül a portál értesülései szerint öten magyarok, öten pedig lengyelek, az FTC-szurkolókkal jó viszont ápoló Wrocław drukkerei. Egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek veszélyes pirotechnikai eszközök használata miatt.

A transzparens felgyújtásáról videó is készült, melyet megtekinthet a primafirenze.it oldalán.