Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Juhász Roland Szoboszlai Dominik pontrúgásai miatt dörzsöli a tenyerét

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2020. november 12. 19:33
A közelmúltban visszavonult, 95-szörös válogatott labdarúgó kevés olyan mérkőzésre emlékszik, amit ilyen nyugodtan lehetett várni.

Türelmesen kell játszania ma este a magyar labdarúgó-válogatottnak Izland ellen, és akkor sikerülni fog az Európa-bajnokságra való kijutás – mondta a korábbi 95-szörös válogatott játékos, Juhász Roland.

"Mikor abbahagytam a válogatottnál, minden vágyam volt, hogy amit játékosként 2016-ban átéltem, azt szurkolóként is átélhessem még egyszer, most nagyon közel vagyunk ehhez" - fogalmazott Juhász Roland az InfoRádióban.

Az elmúlt időszakban mutatott "taktikus, érett" játék szerinte mindenképpen a magyar válogatott sikere mellett szól, kevés mérkőzésre emlékszik, ahol "ilyen nyugodtan lehetett várni" a kezdést.

"Az öltöző is nagyon rendben lehet" – jegyezte meg.

Úgy látja,

a néző- és edzőhiánytól egy profi labdarúgónak függetlenítenie kell magát,

akkor is, ha mindkét hír alig egy-két napos.

Hozzátette, Szoboszlai Dominik pontrúgásai sokat érhetnek. "Két szervezett csapat között egy-egy villanás is számíthat, döntő is lehet, láttuk korábban."

A türelemmel egyébként szerinte nem lesz gond, hátrányból is nyugodtan tud játszani, ezt megmutatta Oroszország ellen 0–3 után, a nemzeti együttes idei egyetlen veresége alkalmával is, amikor az utolsó percekben karnyújtásnyira volt az egyenlítés, 2–3-as állásnál.

"Több önbizalmunk van, ezt a csapat javára kell fordítani" – utalt arra, hogy a Nemzetek Ligájában az elitben szereplő Izlandnak nem sok sikerélménye volt mostanában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyar–izlandi előtt – Juhász Roland
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást