Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Nincsenek szavak az év vízilabdás góljára - videó

Infostart
2019. január 8. 14:57
Szerzője az a Varga Dénes, aki a válogatottban 2018-ban szerepelt játékosok 75 százaléka szerint az év legjobbja volt tavaly.

A vlv.hu immár tizedik éve intézett körkérdést azokhoz, akik akár csak egyetlen percet is játszottak a magyar férfi vízilabda-válogatotthoz 2018-ban. A beérkezett voksok alapján a ferencvárosi Varga Dénes az év legjobb magyar vízilabdázója (a szavazatok 75 százalékával). A dolog érdekessége, hogy egyrészt egybeesik a szövetség értékelésével, másrészt Varga kihagyta a válogatott idei szezonját, mindössze két mérkőzésen játszott az év végén.

A voksolás eredményéről Varga így nyilatkozott:

"Természetesen örülök, ahogy az összes korábbi elismerésnek, de ezek akkor érnek valamit, ha a csapat, amelyben játszom, sikeres.

Ez maximálisan igaz volt a 2018-as évre, úgyhogy ezzel le is zárnám a tavalyi évet, kezdődjék 2019!"

Szintén Varga Dénesé az év gólja, a Miskolc elleni budapesti bajnokin félpályáról talált be csavarból.

Több játékostárs egyébként úgy válaszolt a vlv.hu kérdésére, hogy

"Varga Dénes bármelyik gólja".

Az év mérkőzése a Világkupa magyar-szerb elődöntője volt, megelőzve a Fradi Olympiakosz elleni Európai Szuperkupa-döntőjét. Az év meglepetése a spanyol válogatott Eb-menetelése volt.

A világ legjobb játékosai a magyar válogatott vízilabdázók szerint a montenegrói Alekszandar Ivovics volt, a legjobb, Magyarországon játszó légiós az ausztrál Aaron Younger (zsinórban negyedszer). Az év csalódása az Eb-szereplés, kellemes meglepetése pedig a berlini Világkupa-győzelem.