Nyitókép: Mohai Balázs

Bíróság elé kerülhetnek a síszövetség döntései

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. április 16. 20:27
Miklós Editet választották a Magyar Sí Szövetség elnökének a szervezet vasárnapi rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A korábbi olimpikon az InfoRádiónak elmondta, azért indult az elnöki posztért, mert a szövetség vezetése nem biztosította a versenyzők számára a megfelelő körülményeket. Bajai András továbbra is magát tartja a Magyar Sí Szövetség elnökének.

Bajai András továbbra is magát tartja a Magyar Sí Szövetség elnökének. A sportvezető az InfoRádiónak arról beszélt, hogy törvénytelen színjátéknak tartja a közgyűlést, amelyen Miklós Editet választották elnöknek. Bajai András a bíróságon támadja meg a közgyűlés határozatait.

Nagyon sok alaki, formai, tartalmi, jogi előírást sértettek meg - jelentette ki Bajai András, hozzátéve, hogy törvénytelen volt a küldöttgyűlés összehívása, mert azt az elnöknek kellett volna kezdeményezni.

Azt mondta, az ő munkájával semmi baj nem volt Miklós Edit megsérüléséig és még egy hónapig, az olimpiai kiindulásig. Csak akkortól lett gond - mondta -, amikor kikérte az előző elnök, Megyesy Jenő által megrendelt Ernst & Young átvilágítás eredményét. "Ebben az szerepel, hogy a 2015-ös mérlegben 60 millió forintos eltérés van".

Visszautasította Miklós Edit azon vádját, amely szerint az utolsó időben, a második komolyabb sérülése előtt nem kapott meg minden támogatást a felkészüléshez. Bajai András szerint ez több mint csúsztatás.

A bírósági eljárástól Bajai azt várja, hogy "kivizsgálja az ügyeket és a tényszerű mulasztásokat minősíteni fogja és ennek megfelelően ítél". A szövetség elnökének továbbra is magát tartja, és a mostani közgyűlés minden határozatát meg fogja támadni a bíróságon.

Miklós Edit: majd a bíróság dönt

Miklós Edit síző, korábbi olimpikon azt mondta az InfoRádióban, a korábbi vezetőség nem tudott vele együttműködni, nem kapta meg a korábbi felkészülési lehetőséget és rengeteg rossz dolog történt a szövetségben.

Azt mondta, az ellentét oka szerinte az, hogy amikor Bajai András az olimpia idején sajtótájékoztatót tartott, ő azt a véleményt képviselte, hogy Bajai kijelentései nem igazak.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajai András bíróságon támadná meg a közgyűlési döntéseket és az elnökké választását,

Miklós Edit kijelentette: az ő ügyvédeik szerint minden rendben volt. Az ügy szerintük is valószínűleg bíróságra kerül.

A közgyűlést azért lehetett összehívni a sportoló szerint, mert a klubok tíz százaléka ezt szerette volna - nekik nem felelt meg az elmúlt idők tétlensége -, valamint azért, mert az ellenőrző biztosságból ketten lemondtak. Minkettő olyan dolog, ami miatt összehívható a küldöttgyűlés - hangsúlyozta.

A feszült időszak akkor érhet véget, amikor a bíróság jogerősen eldönti, ki az elnök - mondta Miklós Edit.

A szövetség működésével kapcsolatban Miklós Edit kifejtette: folytatani kell a megkezdett utánpótlás-programokat, hogy a fiatalok serdülő koruk után ne hagyják abba a sízést, hanem tovább versenyezhessenek. Fontosnak tartja még az edzőképzést és szeretné legalább olyan szintre felhozni az északi szakágat, mint az alpesi sít.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Új elnök a síszövetség élén - Bajai András nem fogadja el
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Síszövetségi elnök lett Miklós Edit - interjú
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást