Nyitókép: Beliczay László

Grandiózus főzőversennyel porolták le a magyar konyha hagyományait

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2018. október 19. 19:15
A két éven át tartó megmérettetés-sorozat során hol zöldségből kellett desszertet készíteni, hol kakastaréj került az Újházi-tyúkhúslevesbe.

A Czifray-verseny a magyar konyha megújításának egyik legfontosabb szereplője - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke. A harmadik versenykurzus díjkiosztóját vasárnap tartják.

A többfordulós megmérettetésről Molnár B. Tamás kiemelte: ez egy két évig tartó feladatfolyam, amely alatt 6 fordulóban 12 feladatot oldanak meg a versenyzők.

"Hol egy alapanyag áll a középpontban, mondjuk a tahitótfalui pisztráng, hol egy olyan feladat, ami nagyon érdekes és tanulságos: a zöldség mint desszert" - ismertette Molnár B. Tamás, aki szerint

az "Újházi-tyúkhúsleves raguformában" feladatra is igen érdekes megoldások születtek kakastaréjból és belsőségekből.

"Kreatívan állni a hagyományhoz, leporolni, életben tartani azt" - tette hozzá a célokat sorolva.

A díjazottak közül hárman szakmai ösztöndíj-lehetőségekhez jutnak, mások ajándékokat kapnak, például japán, damaszkuszi módon készített konyhakéseket, könyveket. "Olvassanak, lássanak világot, aztán jöjjenek haza", ez a verseny mottója Molnár B. szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Közeledik a Czifray-verseny díjkiosztója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást