Nyitókép: Doug Mills-Pool/Getty Images

Kampánykrumpli - Donald Trump beugrott egy gyorsétterembe dolgozni, sajtótájékoztatót tartott a kiadóablakból

Infostart
2024. október 21. 18:08
A republikánus elnökjelölt krumplit sütött és embereket szolgált ki egy McDrive-ban a Pennsylvaniai kampánya során, jelezve ezzel, hogy nem hiszi el, hogy demokrata ellenfele diákként szintén gyorsétteremben dolgozott. A volt elnök, jelenlegi elnökjelölt rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott.

Donald Trump republikánus elnökjelölt beállt krumplit sütni vasárnap egy pennsylvaniai McDonald's-ban, majd tartott egy rögtönzött sajtótájékoztatót a McDrive ablakán keresztül - írja az AP News híradása nyomán az Index.

Mint írják, a köztudottan gyorsétteremrajongó volt elnök újságírók és a kiszolgálószemélyzet kereszttüzében igyekezett elsajátítani a krumpli olajba mártásának fortélyait. Sőt, még a McDonald's egyenruháját is magára öltötte a

Philadelphiától északra fekvő Feasterville-Trevose-ban, ami egy úgynevezett ingadozó szavazókörzet.

A republikánus elnökjelölt azt követően ugrott be gyorséttermi munkára, hogy Kamala Harris demokrata jelölt elmondta, főiskolás korában maga is dolgozott a gyorsétteremláncnál. Donald Trump erről azt állítja, hogy soha nem történt meg.

A volt elnök, jelenlegi elnökjelölt, miután kiszolgálta az autójukkal sorban állókat, az ablakon kihajolva válaszolt a sajtó kérdéseire. Többek között olyan mondatok hangoztak el tőle, hogy tiszteletben fogja tartani a jövő havi szavazás eredményét, "amennyiben az tisztességes választás lesz".

Olyan konkrétumokat nem árult el, hogy például támogatná-e a minimálbér emelését, a gyorsétterem kiszolgálószemélyzetét viszont megdicsérte szorgalmáért.

Kamala Harris szóvivője, Joseph Costello szerint a volt elnök McDonald's-os látogatása pontosan azt mutatta, amit egy második Trump-időszakban látnánk: a dolgozó emberek kizsákmányolását a saját személyes hasznára: "Trump nem érti, milyen érzés a megélhetésért dolgozni, függetlenül attól, hogy hány beállított fotó készül róla. Az egész második ciklusra vonatkozó terve az, hogy újabb hatalmas adócsökkentést adjon magának, gazdag haverjainak és az óriásvállalatoknak" - szögezte le.