Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Sűrű programja volt Orbán Viktornak Brüsszelben

Infostart / MTI
2024. október 16. 22:48
És még csak csütörtökön kezdődik az EU-csúcs.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelbe utazott az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójára. Az Európai Tanács korábbi közlése szerint a csúcstalálkozó alkalmat kínál az EU számára, hogy szorosabb partnerséget alakítson ki az ÖET-vel és annak tagállamaival (az Egyesült Arab Emírségekkel, a Bahreini Királysággal, a Szaúd-arábiai Királysággal, az Ománi Szultánsággal, a Katari Állammal és a Kuvaiti Állammal), amelyek "geostratégiai partnerek egy olyan időszakban, amelyet kihívásokkal teli geopolitikai körülmények jellemeznek".

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai brüsszeli programja a Patrióták pártcsalád munkavacsoráján zárult - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az informális találkozón részt vett mások mellett Andrej Babis, a cseh ANO pártelnöke, Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Matteo Salvini az olasz Liga vezetője, Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke valamint a Patrióták pártcsalád vezetői - mondta a sajtófőnök.

Csütörtökön és pénteken rendezik az EU-tagországok vezetőinek csúcstalálkozóját, az Európai Tanács ülésének programjáról itt írtunk.