Nyitókép: X / Ammar Khan

Újabb nagy erejű támadás érte Izraelt – videó

Infostart
2024. október 8. 18:00
A Hezbollah tömeges rakétacsapást mért Haifa városára és a környező településekre.

Az izraeli hadsereg (IDF) nemrégiben jelentette, hogy a szélsőséges iszlamista szervezet mintegy 135 lövedéket zúdított Haifa városára és a környező településekre. Állítólag a rakéták többségét sikerült lelőni még a becsapódás előtt.

A BBC azt közölte, hogy az első 85 rakéta indítását helyi idő szerint dél után észleltek Libanonból. Nem sokkal később pedig újabb légitámadásról számolt be az IDF.

Az izraeli mentőszolgálat szerint egy 70 éves nőt megsebesítettek a repeszek. Az izraeli média arról is beszámolt, hogy a Haifatól 12 kilométerre lévő Kiryat Yamban egy épület megrongálódott.

Haifának, az ország harmadik legnagyobb városának mintegy negyedmillió lakosa van. Majdnem 20 év után, hétfőn érte először újabb rakétatámadás.

Közben Jeruzsálemben bejelentették, hogy meghalhatott a Hezbollah egy újabb magas rangú vezetője. Joáv Gallant védelmi miniszter szerint Hasém Szafieddine "valószínűleg" meghalt egy múlt heti légicsapásban. Korábban az a hír járta, hogy Szafieddine lehet a csoport következő vezetője, miután unokatestvérét, Haszan Naszrallahot megölték a múlt hónapban. Ugyanakkor amerikai sajtó arról számolt be, hogy Szafieddine is életét vesztette egy bejrúti izraeli merényletben, bár ezt az értesülést megbízható források még nem erősítették meg - írja a BBC.

A brit média cég idézte Joáv Gallant, aki a hadsereg vezetőinek tartott eligazításon azt is elmondta, hogy a Hezbollah erői "összezavarodtak és szétzilálódtak" miután vezetőjüket, Naszrallah sejket likvidálták.