Nyitókép: X / Shakib Ahmad

Izrael: valószínűleg meghalt a Hezbollah vezetője

Infostart
2024. szeptember 27. 21:07
Az izraeli légierő a Hezbollah bejrúti központját bombázta és a támadásban hírek szerint életét vesztette a terrorszervezet vezetője, Haszan Naszrallah.

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy a Hezbollah központját támadták Bejrút déli külvárosában - jelentette a Reuters. A brit hírügynökség arról is beszámolt, hogy a légicsapást követően a sűrű füst felhő borult a környékre. Az Axios hírügynökség egy izraeli forrásra hivatkozva azt mondta, hogy a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah sejk volt a támadás célpontja, és az izraeli hadsereg azt vizsgálja, hogy megölték-e a terrorszervzet vezetőjét.

A Hezbollahhoz közel álló forrás azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy Naszrallah életben van. Egy magas rangú iráni biztonsági tisztviselő viszont azt közölte, hogy Teherán ellenőrzi él-e még a Hezbollah vezetője.

Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah szélsőséges síita terrorszervezet vezetője. Forrás:Wikipédia

Az Irán által támogatott terrorszervezet televíziója al-Manar szerint négy épület megsemmisült, és légcsapásoknak sok áldozata van. Az Al-Manar élő adásában azt mutatta, amint a mentőcsapatok túlélők után kutatnak a romok között. A tévéállomás tudósítója pedig azt mondta, hogy a támadás nyomán több nagy bombatölcsér keletkezett, és sok környező épületet megrongált.

Ugyanakkor az általában pontos értesüléseket közlő NEXTA hírportál viszont már azt közölte, hogy meghalt a Hezbollah vezetője.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy "pontos csapást" mért a Hezbollah főhadiszállására, amelyet állításuk szerint "a bejrúti Dahijeh szívében lakóépületek alá rejtettek".

Izrael az elmúlt héten négyszer mért csapást a Hezbollah által ellenőrzött déli Bejrút (Dahijeh) külvárosra, és a támadásokban a szélsőséges iszlamista szervezet legalább három magas rangú katonai parancsnok életét vesztette.