Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Hatalmasat bukott a világ egyik leggazdagabb embere

Infostart
2024. szeptember 25. 15:32
Bernard Arnault, az LVMH luxuscég francia elnök-vezérigazgatója március óta 54 milliárd dollárt veszített vagyonából, így visszaesett az ötödik helyre a világ leggazdagabb embereit rangsoroló listán.

A Bloomberg rangsorában szereplő ötszáz magánszemély közül Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxuscikkgyártójának milliárdos elnök-vezérigazgatója veszítette az év eleje óta a legnagyobb vagyont, és a 18 leggazdagabb ember közül a francia üzletember az egyetlen, aki 2024-re mínuszba került – írja az Economx.

A Business Insider értesülése szerint a Louis Vuitton-t és a Möet Henessy-t tömörítő LVMH cégcsoport vezérigazgatója március óta 54 milliárd dollárt veszített vagyonából. Ez idő alatt cégének részvényei mintegy 20 százalékot estek, mivel a gyengébb kereslet rányomta a bélyegét az eladásokra és a nyereségre.

Bernard Arnault vagyona márciusban 231 milliárd dollár volt, amivel Elon Muskot, a Tesla és a SpaceX vezérét, valamint Jeff Bezost, az Amazon alapítóját is megelőzte a Bloomberg Billionaires Index élén. A múlt pénteki tőzsdezárásra azonban Bernard Arnault vagyona 177 milliárd dollárra „zsugorodott”, ezzel pedig az ötödik helyre esett vissza, Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg és az Oracle társalapítója, Larry Ellison mögé.