Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Nem lesz visszavágó az amerikai elnökjelölti vitán

Infostart / MTI
2024. szeptember 13. 08:07
A republikánus elnökjelölt szerint a keddi vitát egyértelműen ő nyerte.

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.

A két jelölt kedden csapott össze éles szóváltásokkal tarkított tévévitában, az egyetlen tervezett nyilvános megméretésben.

Trump csütörtökön Truth Social nevű közösségi oldalán azt írta, az egyszer már vitázott Joe Bidennel is idén, és hozzátette: Nem lesz harmadik vita.

Megállapítása szerint a keddi vitát ő nyerte, és Harris csak a veresége miatt szólított fel újabb vita megtartására. "Amikor egy bokszoló elveszít egy meccset, az első szavak, amelyek elhagyják a száját: +Visszavágót akarok!+" - hangoztatta Trump.

Közvetlenül a keddi vita után Harris kampánycsapata azt mondta, októberben kellene tartaniuk egy második vitát kettejük között. "Harris alelnök készen áll a második vitára. És Donald Trump készen áll?" - tették fel a kérdést.

A keddi philadelphiai vitát követő nézői felmérésben 45 százalék nyilatkozott kedvezően Kamala Harrisről, míg Trumpról 39 százalék.