Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair

Egy 11 gyerekes apát mentettek most ki a Hamász fogságából

Infostart / MTI
2024. augusztus 27. 18:07
Az izraeli kommandósok az övezet déli részén, a Hamász egyik alagútjában találtak rá, miután megszökött fogvatartóitól.

Az izraeli hadsereg (IDF) kiszabadított kedden egy újabb túszt a Gázai övezetből a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet fogságából - jelentették be hivatalosan. Ő immár a nyolcadik élve kihozott izraeli.

A Hamász az 52 éves Kaid Farhan al-Kaidit is tavaly október 7-i terrortámadás során hurcolta el Izraelből. A férfi Karkur beduin falu lakosa, és a Gázai övezethez közeli Magen kibuc csomagolóüzemében biztonsági őrként dolgozott. A munkahelyén volt akkor is, amikor elrabolták. Nős, 11 gyermeke van, és fogsága idején született egy unokája.

Az izraeli kommandósok az övezet déli részén, a Hamász egyik alagútjában találtak rá, miután megszökött fogvatartóitól. Elfogadható egészségi állapotban van, de kivizsgálásra kórházba szállították, ahol találkozhatott is családtagjaival.

A Hamász fogságában még mindig legalább 108 túsz van. A hadsereg szakértőinek feltételezése szerint 36-an közülük már nincsenek életben. Al-Kaidi előtt az IDF három akcióval hét izraelit szabadított ki a Gázai övezetből.

A férfi kiszabadulása hírére az elraboltak hozzátartozóiból megalakult érdekvédelmi szervezet közölte: "Kaid Farhan Al-Kaidi visszatérése újra reményt ad az izraelieknek ezekben a nehéz napokban. De még mindig 108 túsz van a Hamász fogságában. Szabadságuk visszaadásának egyetlen biztos módja megállapodás megkötése Izrael és a Hamász között"- hangsúlyozták.