Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Bevetésen az orosz vadászgépek Kurszknál - videó

Infostart
2024. augusztus 15. 14:17
Az orosz védelmi minisztérium felvételén egy Szuhoj Szu-34-es vadászbombázójának repülése látszik.

Az orosz légierő Szu-34-es, többfunkciós szuperszonikus vadászbombázója egy orosz videó szerint lecsapott az ukrán fegyveres erők egyik bázisára a Kurszki régió határvidékén. A légibombák az orosz védelmi minisztérium videója mellé írt szöveg szerint megsemmisítették a célpontokat.

Előző nap egy Szu-25-ös kurszki küldetéséről adtak ki videót.

A tárca szerdai közlése szerint az orosz haderő három ukrán dandár hat támadását verte vissza a Kurszki területen egy nap alatt.

Az orosz hatóságok tájékoztatása szerint eddig több mint 120 ezer ember menekült el a Kurszki területen dúló harcok elől.

Ukrajna szerdán orosz katonai légi bázisokat támadott, a háború kitörése óta a legnagyobb ilyen akcióban. Egy ütközőövezetet hoznak létre a kurszki régió területén, kijevi indoklás szerint azért, hogy megvédjék az orosz határ menti ukrajnai településeket a mindennapos orosz támadásoktól.

A Kurszki területet elleni nagyszabású, meglepetésszerű ukrán támadás augusztus 6-án kezdődött el. A legfrissebb adatok szerint az offenzíva során 12 polgári személy halt meg, 121 másik megsebesült, közöttük tíz gyermek.