Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Orosz válaszcsapás a Kurszkba betörő ukrán csapatokra - videó

Infostart
2024. augusztus 13. 07:30
Az orosz védelmi minisztérium közölte a részleteket. Értékelések szerint egyelőre nem sikerült stabilizálni a frontvonalat.

Az orosz légierő Szu–34-esei csapást mértek az ukrán fegyveres erőkre Kurszknál, a terület határvidékén - írja a Magyar Nemzet az orosz védelmi minisztérium közlése alapján. A szuperszonikus vadászbombázókkal ellenséges állásokat semmisítettek meg. Erről videót is kiadtak, melyen a Szu–34-esek éjszakai támadása látható.

Oroszország mintegy ezer négyzetkilométere van jelenleg az ukrán csapatok ellenőrzése alatt - jelentette be Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka hétfőn azon a videofelvételen, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tett közzé a Telegramon. Szirszkij arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg továbbra is támadó hadműveletet hajt végre az Oroszországi Föderáció kurszki régiójában. "A helyzet a mi ellenőrzésünk alatt áll" - szögezte le.

A Portfolio a frontvonalról készült friss térképek alapján azt írja, továbbra sem tudják az oroszok megállítani a kurszki offenzívát: az ukrán haderő legalább négy műveleti irány mentén egyre mélyebbre hatol Oroszország nemzetközileg elismert területén belül.

Az orosz védelmi minisztériumhoz köthető Rybar helyzetértékelése szerint az ukrán támadás fő iránya észak, vagyis Lgov lehet. Ezt Kijev értelemszerűen nem kommentálja. A helyzet egyébként a Rybar térképe szerint sem sokkal fényesebb Moszkva számára.