Nyitókép: MTI/AP/Abdel Karím Hana

A Hamász rakétája csapódhatott egy gázai iskolába

Infostart / MTI
2024. július 23. 15:37
A Hamász palesztin terrorszervezet Izraelre irányzott rakétája még a Gázai övezetben lezuhant, és Nuszeirat menekülttábor iskolájának épületén landolt - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője kedden.

A közlemény szerint a Hamász több lövedéket indított a Gázai övezet déli részén fekvő biztonsági övezetből, al-Mavasziból Izrael felé, de ezek idejekorán, már az övezet középső részén landoltak, és egyikük eltalált egy iskolát a nuszeirati menekülttáborban.

Az izraeli hadsereg becslése szerint a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezet rakétáinak mintegy ötöde még a Gázai övezetben földet ér, és civilek halálát okozza. Áldozatokról ezúttal nem számoltak be.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg ismét műveleteket kezdett az övezet déli részén, Hán-Júnisznál és Rafahban az ottani iszlamista fegyveres csoportok ellen. A légierő több mint ötven célpontot lőtt, fegyverraktárakat, megfigyelőállomásokat és a Hamász fegyvereseinek építményeit, valamint alagutakat - közölte a katonai szóvivő.

A Hamász kedden bejelentette, hogy a Hán-Júniszban újrakezdett hadművelet halálos áldozatainak száma nyolcvankilencre emelkedett. Emellett hatvannyolcan eltűntek, és további kétszázhatvanhárman megsebesültek. Jelentésük szerint a városban tizenhárom házat céloztak meg az izraeli erők.

(Címlapképünk illusztráció.)