Nyitókép: Pixabay

Tömegverekedés volt egy Ryanair-gépen, hajmeresztő helyzetet eredményezett

Infostart
2024. július 8. 20:41
Egy Marokkóból Londonba tartó járatnak kellett megszakítania az útját.

Tömegverekedés tört ki a Ryanair Marokkóból Londonba tartó járatán a múlt héten, az incidens miatt az Agadirból a Stanstedre tartó gépnek 36 perccel a felszállás után le kellett szállnia Marrákesben. A gép fedélzetén készült videón látható, amint az utasok üvöltöznek egymással. A tettlegességig fajuló veszekedés akkor robbant ki, amikor az egyik család megkért egy másikat, hogy cseréljenek helyet - írta a hvg.hu.

A vita még felszállás előtt kezdődött, de azután is folytatódott, sőt, fokozódott is, amint a pilóta kikapcsolta a biztonsági öv bekötésére vonatkozó utastéri jelzéseket. Két férfi kezdte ütni egymást, majd az egyik családdal együtt utazó további személyek is bekapcsolódtak az ütlegelésbe, a személyzet pedig sikertelenül próbált véget vetni a konfliktusnak.

Fél óra repülés után visszafordultak Marrákesbe, ahol rendőrök várták a gépet és leszállították a verekedésben érintett kilenc embert.

A káoszt tetézte, hogy egy másik utas a verekedés közepette rosszul lett, és repülés közben oxigént kellett neki adni. Őt a landolás után az orvosok ellátták, és megállapították, hogy nem alkalmas a repülésre. Erre a férfi a rendőröket kezdte szidalmazni és nem volt hajlandó leszállni - végül a rendőrök vitték le a gépről.

Ezután az utasok ismét rossz hírt kaptak: a konfliktusokkal eltelt két óra és a személyzet elérte napi munkaidőlimitjét, vagyis mindenkit kiszállítottak a gépből és egy szállodában kellett éjszakázniuk. A kálvária nem ért véget: a másnapi gépüket törölték, így végül csak csütörtök este érkeztek meg Londonba.