Rejtélyes eset: felrobbant egy gázvezeték a Volga partján – videó

Infostart
2023. szeptember 14. 15:44
Az ukrán határtól több száz kilométerre, Szaratov városában a reggeli órákban hatalmas detonáció ébresztette a lakosságot. Egyelőre ismeretlen okokból megrongálódott egy itt elhaladó gázvezeték, ami kilométeres füstoszloppal kezdett lángolni.

Az oroszországi Szaratov az ukrán határtól nagyjából 600 kilométerre, a Volga partján fekszik. A város mellett elhaladó gázvezetéken ukrán források szerint nyomáscsökkenés volt tapasztalható a hajnali órákban, ezt követően pedig reggel felrobbant a vezeték egy szakasza, több tíz méteres tűzoszlopot és kilométeres füstfelhőt eredményezve – számolt be a Portfolio.

Az orosz hatóságok tájékoztatása szerint a gázvezeték nem lakossági célra szállított földgázt, így a civilek ellátása továbbra is biztosított a régióban.

Kijev egyelőre nem kommentálta az eseményeket, ugyanakkor az augusztus végi, Oroszországot érő dróntámadások után könnyen elképzelhető, hogy Szaratov is az ukrán fegyverek hatósugarán belülre került – jegyzi meg a híroldal.

A háború 2022-es kirobbanása óta Oroszország területén látványosan megszaporodtak a hasonló „balesetek”: Moszkvában például kifejezetten gyakran robbannak fel elektromos transzformátorok. Bár minden ilyen eseményt nem lehet Kijev „számlájára” írni, biztosra vehető, hogy ukrán, vagy ukránbarát orosz szabotőrök is ténykednek a világ legnagyobb országában.