Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Iszonyú veszteségeket szenvedhetett el a híres orosz elitalakulat

Infostart
2023. augusztus 6. 10:21
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma vasárnapi hírszerzési jelentése ezúttal az elit orosz légideszant alakulat (VDV) állományának állapotával foglalkozott.

A bejegyzés a légideszantosok augusztus 2-i napja kapcsán készült, melynek kapcsán a jelentésben a britek megjegyzik, hogy napjainkig nem tisztázott azon elit VDV-s katonák száma, akik életüket vesztették a másfél éve dúló háború során.

Felidézik: egy videóüzenetben a VDV parancsnoka, Mihail Teplinszki tábornok elmondta: 8500 olyan deszantosról tud, akik megsérültek a "különleges katonai művelet" során, de később visszatértek a frontvonalra, vagy el sem hagyták azt. A videót nem sokkal a közzététel után törölték a védelmi minisztérium csatornáiról - írta a Portfolio a Twitter-bejegyzést idézve.

A tábornok azt nem közölte, hogy hány katona vesztette életét a háború során, vagy hányan sérültek meg olyan súlyosan, hogy később nem tudták újra a frontra küldeni őket, de az általa közölt 8500 fős szám erősíti azt az elképzelést, hogy az eredetileg 30 ezres alakulat minden második katonája meghalt, vagy megsérült a konfliktus alatt.