Nyitókép: KEVIN LIM

Közös dokumentumot ír alá Trump és Kim

Infostart / MTI
2018. június 12. 07:12
Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy

fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el.

Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá, de később egy amerikai illeték megerősítette: a megállapodásban rögzítik, hogy előrelépés történt és elkötelezik magukat a folytatás mellett.

A másfél órás plenáris tárgyalás után a két küldöttségvezető, munkatársainak kíséretében, ezután munkaebéden vett részt. A hírügynökségi jelentések szerint az ebéden az előétel rák- és avokádósaláta volt. Ezt marhaborda követi burgonyával, sertéshús édes-savanyú mártással és chilis rizzsel vagy tőkehal zöldséggel, a vendégek választása szerint. A desszert Haagen-Dazs fagylalt és más édességek.