Nyitókép: Unsplash.com

Mostantól büntetni is fog a Google Térkép

Infostart
2024. szeptember 28. 07:45
Trükköző cégekre fog lesújtani a Google Térkép.

Világszerte megszégyeníti majd a csaláson kapott vállalkozásokat: a hamis értékelésekkel trükköző cégeket bünteti a Google Térkép.

Felveszi a harcot a maguknak hamis pozitív értékeléseket írató cégekkel a Google Térkép. A szolgáltatás az Egyesült Királyságban egy olyan új rendszer tesztelésébe fogott, amely próbálja detektálni az értékelési csalásokat. Most viszont a frissített támogatási oldala alapján globálisan is elindul a "hajsza" - írja a Search Engine Roundtable alapján az Origo.

A magukat "kamu" pozitív értékelésekkel kellető vállalkozások tettenérés esetén kínos helyzetbe kerülnek: a Google törli a gyanús értékeléseket a profiljukról, egy időre letiltja a vállalkozásuk értékelhetőségét, és megjelenik az adatlapjukon egy figyelmeztetés, hogy hamisnak vélt értékeléseket távolítottak el az oldalukról.

A "cinkelt" értékelések a kezdetek óta problémát jelentenek a Google Térképben, egyes vállalkozók az értékelésük felhúzásával kívánnak a valósnál sokkal jobb fényben feltűnni, rosszabb esetekben pedig negatív értékelésekkel igyekeznek kárt okozni a konkurenciának.