Nyitókép: Papp László, Debrecen polgármesterének hivatalos Facebook-oldala

A hőség miatt bezárták a debreceni repülőteret

Infostart / MTI
2024. július 12. 03:45
A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret - közölte a repülőtér csütörtök este.

Közleményükben azt írták, a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében - a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva - a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

A hiba kijavítása - időjárási körülmények függvényében - legalább egy hetet vesz igénybe. Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák - jelezte a repülőtér.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál.

A hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat - írták a közleményben.