Nyitókép: Getty Images/sakchai vongsasiripat

Újra meglódult az ingatlanpiac, és nemcsak Budapesten vagy a Balaton környékén

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2023. július 9. 17:30
Tavaly júniushoz képest három százalékkal nőtt az eladó lakások és házak iránti érdeklődések száma, de a két évvel ezelőtti szinthez képest ez még mindig majdnem negyvenszázalékos elmaradás – mondta az InfoRádióban Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője.

Balogh László azt mondta, hogy a kereslet mellett a kínálat is meglódult, és már jóval több ingatlan kerül a piacra, mint egy évvel ezelőtt. Az ingatlanszakértő azonban hozzátette, hogy az eladó lakások és házak iránti érdeklődés felülmúlja a megemelkedett kínálatot is. Felméréseikből az derült ki, hogy a lehetséges vevők száma már három százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, bár ez még így is majdnem negyven százalékkal kevesebb, mint amennyi 2021 júniusában volt.

Mindent összevetve a szakértő úgy látja, hogy

az ingatlanpiac mostanra stabilizálódott. Bár a korábbinál alacsonyabb a forgalom, de legalább nem kell a kereslet újbóli csökkenésére számítani.

Az ingatlan.com vezető elemzője arról is beszélt, hogy a kereslet legjobban Budapesten és a Balaton környékén élénkült. A fővárosban kilenc százalékkal többen kerestek eladó ingatlant, míg Somogy és Veszprém vármegyékben 4-5 százalékkal nőtt az érdeklődők száma.

Még ennél is jelentősebb keresletélénkülést tapasztaltak Fejér megyében, ahol majdnem tíz százalékkal többen kerestek eladó lakásokat, házakat, mint tavaly júniusban.

Érdekesen alakult az ingatlanpiac Hajdú-Bihar vármegyében – hívta fel a figyelmet Balogh László. Mivel az utóbbi időben Debrecenben és környékén rengeteg új beruházás kezdődött, az eladó lakások iránti érdeklődés is megugrott az ország többi régiójához viszonyítva.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Meglódult az ingatlan piac és nemcsak Budapesten, vagy a Balaton környékén
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást