Nyitókép: Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Twitter-vezér: homályba vész, hogyan tervezi a platform jövőjét Elon Musk

Infostart
2022. április 26. 12:16
Parag Agrawal bevallotta, hogy nem tudják, milyen irányba haladhat a Twitter a továbbiakban.

Miután kiderült, hogy Elon Musk megvette a Twittert, a vállalat vezetője egy megbeszélésen közölte, hogy a közösségi médiával foglalkozó cég jövője egyelőre még bizonytalan – írta meg a Reuters, amit a VG szemlézett. Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a világ leggazdagabb embere részvényenként 54,2 dollárért veszi meg a céget, amelyért összesen 44 milliárd dolláros vételárat fizet a társaság sajtóközleménye szerint.

A vállalat megbeszélésén Parag Agrawal vezérigazgató hétfőn meghallgatta a munkatársak kérdéseit az új tulajdonos terveivel kapcsolatban, az elbocsátások lehetőségéről és az igazgatótanács indoklásáról az adás-vétel ügyében, de a kérdésekre nem tudott reagálni, mondván, hogy majd Musk fog érdemben válaszokat adni. Hozzátette, hogy Elon Musk majd egy későbbi időpontban csatlakozik a Twitter munkatársaihoz találkozó erejéig.

Korábban Elon Musk azt mondta, hogy szerinte a Twitternek a szólásszabadság platformjának kell lennie. Az alkalmazottak mások mellett megkérdezték Agrawalt, hogy

Donald Trump volt amerikai elnök, akit tavaly végleg felfüggesztettek a Twitterről, visszatérhet-e, ha Musk átveszi az irányítást.

„Úgy gondolom, hogy amikor lehetőségünk van beszélni Elonnal, akkor ezt a kérdést meg kell vitatni vele” – felelte a vezérigazgató. Agrawal azt is elmondta az alkalmazottaknak, hogy nem terveznek elbocsátásokat.

A Twitter igazgatósága által egyhangúlag elfogadott tranzakció a tervek szerint 2022 végéig lezárulhat, ám ehhez még a részvényesek és a szabályozók jóváhagyására is szüksége lesz a feleknek.