Nyitókép: Guus Schoonewille

Csődbe mehet a Tesla – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
2018. március 29. 07:12
A Világgazdaság szerint közlekedési kutatás-fejlesztési campus épül Kőbányán. A Pénzcentrum a tojásokon szereplő, hét részből álló kódról tájékoztat. A Tesla árfolyama hetek óta zuhan – írja a Portfolio.

A Világgazdaság arról számol be, hogy közlekedési kutatás-fejlesztési campust alakít ki a Robert Bosch Kft. A komplexumot már nyáron elkezdik építeni Kőbányán és három év múlva várhatóan elkészül. A lap számítása szerint a projekt egészének 2021-es átadása után akár ötezer mérnöke is lehet a Kft.-nek.

A Pénzcentrum a tojásokon szereplő, hét részből álló kódról tájékoztat. Ez alapján a szakemberek könnyedén megállapíthatják a származási helyet és termelés módját – írja a Nébihre hivatkozva a portál. A tojáson feltüntetik az állattartási technológiát, az országkódot, a megye vagy a főváros kódját, az állategészségügyi kerület sorszámát, a tojás jelét, az állattartó telep sorszámát és az istállók számát.

A Portfolio arról ír, hogy a Tesla árfolyama hetek óta zuhan, a cég pár hét alatt elveszítette értékének negyedét. Az egyik nagy hitelminősítő pótlólagos finanszírozási szükségletekről beszél, egy alapkezelő pedig már egyenesen a társaság csődjével riogat.