Drámai változást tapasztalhatunk a húsvéti sonkák piacán

Infostart
2017. április 5. 19:30
Az élelmiszerkönyvi változások a húsok és a sonkák esetében már idén januártól érvényesek, így a NÉBIH már az ünnepek előtti ellenőrzéskor is figyeli az új, szigorúbb paraméterek betartását – nyilatkozta az InfoRádiónak a Hússzövetség húsvéti sajtótájékoztatóját követően az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

„Változott és számos esetben szigorodott a Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra, húskészítményekre vonatkozó szabályozás: megszigorítottuk, hogy mi nevezhető húsnak. Például a mechanikailag a csontokról lefejtett hús ezután nem nevezhető ennek” - közölte Zsigó Róbert.

Az államtitkár elmondta, hogy számos termékben pedig megemelték a hústartalom arányát.

„A virsliben például az eddigi 40 százalékról 51 százalékra emeltük a hús arányát,

a májas termékekben pedig az eddigihez képest majdnem megdupláztuk a máj arányát” - feltette ki Zsigó Róbert.

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a vásárlók jobb minőségű termékekhez jussanak.

A sonkák – például a parasztsonka – és a téliszalámik mást nem tartalmazhatnak ezentúl, kizárólag húst, szalonnát és fűszereket.

„Az élelmiszerkönyvi változások általában augusztus 1-jétől lesznek kötelezőek,

de a sonkáknál már idén januártól kötelezően be kell tartani az új szabályokat,

amit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrizni is fog – közölte az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Már húsvétkor jobb minőségű sonkák kerülhetnek az asztalra
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást