Nyitókép: Pixabay

Megnézték, melyik cégek adják ki a legtöbb adatot a felhasználókról

Infostart
2024. szeptember 8. 16:11
Meglepő lehet, hogy melyik vállalat áll az élen.

Az Apple ugyan lépten-nyomon hangoztatja, hogy számára kiemelt fontosságú a felhasználói adatok védelme, azonban egy közel egy évtizeden át készített jelentés egészen másmilyen eredményre jutott a kormányzati kikérésekkel kapcsolatban - írja a hvg.hu.

A felhasználói adatokra vonatkozó kormányzati kérésekről szóló jelentés négy nagy technológiai vállalat – az Apple, a Google, a Meta és a Microsoft – által közzétett átláthatósági jelentésekből származó információkat használt fel. Az Amazon, bár a „Big Five” része, nem szerepel a tanulmányban, mivel ott túl sok a hiányos adat a jelentésekben.

A 2013 és 2022 közötti időszakra vonatkozóan 9 millió esetet vizsgáltak. Az eredények szerint az Apple tartja fenn 2016 óta a legmagasabb közzétételi arányt, ez a 2016-os 76 százalékról 2021-re már 86 százalékra nőtt. Igaz viszont, hogy miközben más vállalatok közzétételi aránya 2022-ben nőtt, az Apple aránya 83 százalékra csökkent.

A legtöbb kérés a kutatásban részt vevő négy céghez az Egyesült Államokban érkezett. Az elmúlt évtizedben itt minden 100. emberről kértek ki adatokat a hatóságok. Németország a második, Szingapúr pedig a harmadik helyen végzett.