Az Európa-bajnoki bronz után ismét dobogóra állhatott a magyar csapat.
Bronzérmes lett a magyar cukrászcsapat a fagyi világbajnokságon – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület a Facebook-oldalán.
A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, ezt a sikert tudták most egy még nagyobb megmérettetésen túlszárnyalni. A világbajnok Olaszország csapat lett, a második helyen Dél-Korea zárt.
A Gelato World Cupot 2003 óta kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrászszakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat professzionalizmusának fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalttrendeket.