Nyitókép: Facebook/ Amazon.com

Az Amazonról is eltűnhetnek egyes termékek

Infostart / MTI
2023. november 16. 06:39
Az Európai Bizottság szerdán információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az Amazon válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a vállalat nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása bírság kiszabását vonhatja maga után - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Az EU az elmúlt hetekben hasonló információkérést küldött az X, a Meta, és a TikTok közösségi felületeknek a dezinformációs tartalmak, illetve az AliExpress online kereskedelmi platformnak illegális termékek kezelésével kapcsolatban.