Nyitókép: Pixabay

Családi szál és fordulat a hatalmas költségvetési büntetőperben

Infostart
2024. október 15. 13:12
Fordulat a számlagyáros botrányban: az egyik leggazdagabb magyar magára vállalta a csalást.

Fordulat történt az elmúlt évek egyik legnagyobb számlagyárbotrányában, amelynek főszereplői ellen februárban emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A 24.hu információja alapján a vád szerint a költségvetésnek négy és fél milliárd forint kárt okozó, ötven vádlottat felsorakoztató ügyben várhatóan felelősségre vonják Jellinek Dániel milliárdos üzletembert, akinek az érdekeltségében álló Indotek Csoport két vállalata is fiktív számlákat fogadott be a számlagyártól.

A lap szerint a két említett társaság – a Mall Management Kft. és az In-Management Kft. – korábbi ügyvezetőit megvádolták. Egyikük Jellinek 74 éves édesapja, aki öt éven át vezette az előbbi céget. Vele és a másik cég vezetőjével (akiktől Jellinek Dániel vette át egy időre az ügyvezetést) szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége a vád.

Ezt azonban nem hagyta szó nélkül a leggazdagabb magyarok listáján a hetedik helyet elfoglaló Jellinek: információink szerint a csaknem 300 milliárd forintos becsült vagyonnal rendelkező üzletember bement az ügyészségre, és magára vállalta az apja és kollégája terhére rótt bűncselekményeket.

Jellinek Dániel a lap érdeklődésére megerősítette a történteket, és közölte: azt csináltam, ami egy ilyen helyzetben minden cégvezetőtől, tulajdonostól és szüleiért felelősséget vállaló embertől elvárható, magamra vállaltam az ügyet, hogy ártatlanul ne hurcolják meg idős édesapámat és kollégámat.