Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Narkóra kellett a pénz, ezért ölte meg az idős szomszédot

Infostart / MTI
2024. augusztus 30. 15:51
Letartóztatták az öcsödi fiút, aki halálra verte szomszédját.

A bíróság elrendelte annak a 16 éves öcsödi fiúnak a letartóztatását, aki kábítószerre akart pénzt szerezni, ezért agyonverte idős szomszédját - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a fiú hétfőn délután Öcsödön a 10 éves testvérével megjelent a 85 éves szomszéd férfi házánál, aki behívta őket. A házban a 16 éves fiú a sértettet egy ott talált vájdlinggal, seprűvel és egy gereblyével többször nagy erővel megütötte, majd a férfi zsebében lévő pénztárcából 103 000 forintot elvett. Ezután a gyanúsított még magához vett az épület mellől egy téglát, amivel az idős férfit tovább ütlegelte, olyan erővel, hogy a tégla kettétört. A bántalmazás következtében a férfi életét vesztette - írták.

Az ügyészség indítványa szerint - figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az elkövetés jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára - a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől alappal tartani lehet.

A gyanúsított kábítószert fogyasztó életmódja miatt, illetve arra tekintettel, hogy a cselekmény végrehajtásában is a kábítószerre szükséges pénz megszerzése motiválta, megalapozottan lehet tartani a bűnismétlés veszélyétől is. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a letartóztatást, a döntést a gyanúsított és a védő is tudomásul vette; a döntés a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzéséig nem végleges - áll a közleményben.