Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Berúgtak, aztán sorra verni kezdték az ismerőseiket

Infostart / MTI
2024. augusztus 30. 08:53
Négy hajléktalan ellen emeltek vádat.

Vádat emeltek négy szegedi hajléktalan ellen, aki tavaly májusban olyan kegyetlen módon bántalmazta három sorstársát, hogy egyikük életét vesztette - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Saághy Flóra azt írta, a letartóztatásban lévő két férfival és két nővel mint többszörös visszaesőkkel szemben, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése minősített esete miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a négy hajléktalan tavaly május 27-én, közös italozásuk során elhatározták, hogy mondvacsinált sérelmeik miatt megleckéztetik haragosaikat. A két férfi és két nő a késő délutáni órákban felkereste egy erdős területen lakó két ismerősét. Először megverték, majd az eldurvuló támadás során késsel többször megszúrták őket. Egyiküket egy kutyalánccal kikötözve, szexuálisan is kíméletlenül bántalmazták. Ugyanezen a napon, a kora esti órákban a négy vádlott átment a harmadik férfihoz, akire szintén rátámadtak. Őt brutálisan, egy vasrúddal verték össze, majd otthagyták. A sértett rövid idő alatt belehalt sérüléseibe.