Nyitókép: MTI/AP/PA/James Manning

Gyilkossági kísérlettel vádolják a Leicester Square-i késelőt

Infostart / MTI
2024. augusztus 14. 06:59
A rendőrség szerint a férfi vélhetően nem ismerte áldozatait.

Gyilkossági kísérlettel vádolták meg azt a férfit, aki hétfőn késsel megsebesített egy gyereket a londoni Leicester Square-en.

A 32 éves, Ioan Pintaruként azonosított román állampolgár kedden jelent meg a westminsteri bíróság előtt, ahol gyilkossági kísérlettel, valamint szúró- és vágófegyver birtoklásával vádolták meg.

A férfi hétfőn délelőtt késsel támadt egy tizenegy éves kislányra és anyjára a brit főváros turisták körében népszerű központjában, a Leicester Square egyik teaboltja előtt. A támadót az egyik alkalmazott és az ott tartózkodók a földre teperték, és a rendőrség kiérkezéséig ott tartották. A helyszínről egy húsvágókés is előkerült.

"Szerencsére az emberek közbeléptek, ami megakadályozta, hogy a gyerek további sérüléseket szenvedjen" - közölte az ügyész a bíróság előtt a támadás körülményeit ismertetve. Elmondása szerint a támadó megközelítette a kislányt, fejfogást alkalmazva lefogta a gyereket, majd nyolcszor megszúrta egy késsel, súlyos sebesüléseket okozva. A kislányt kórházba szállították, ahol plasztikai beavatkozásra is szüksége volt az arcán, a vállán, a csuklóján és a nyakán ejtett sebek miatt - tette hozzá.

Az ügyészek "véletlenszerű támadásnak" minősítették az esetet, a vádlottat a következő, szeptember 10-ére kiírt bírósági tárgyalásáig vizsgálati fogságban tartják.

Az első hírek szerint a kislány 34 éves édesanyja is megsebesült a támadásban, de később kiderült, hogy a nőn kislánya vére volt. A kislány sebei nem életveszélyesek. A rendőrség szerint nem terrortámadás történt, és a feltételezett elkövetőnek nincsenek bűntársai. A rendőrség szerint a férfi vélhetően nem ismerte áldozatait.