Nyitókép: police.hu

Lecsaptak a rendőrök Kerepesen - videó

Infostart
2024. július 26. 17:07
Nyolc személyt fogtak el a rendőrök Kerepesen, drogterjesztőket és -fogyasztókat is.

A Pest vármegyei nyomozók a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, valamint a Gödöllői Rendőrkapitányság állományával és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen csaptak le a településen szerda délután.

Egy korábbi jelzés alapján gyűjtötték a bizonyítékokat, majd amikor minden összeállt, indultak. Az alapos előkészítő munka meghozta az eredményt, kábítószer fogyasztása miatt pár óra alatt hat embert állítottak elő a Gödöllői Rendőrkapitányságra, hármuknál droggyanús anyagot is találtak.

Egy helybéli pár házánál is megjelentek a rend őrei, ahol a gyanú szerint a nő és a férfi az anyagot terjesztette. Mint kiderült, L. Józseftől és élettársától jó ideje többen vásároltak kábítószert, akadt olyan fogyasztó is, aki naponta többször megfordult náluk.

A rendőrök kutatást tartottak a házban, ami 55 darab, alufóliába csomagolt, kiporciózott vagy még adagolásra váró, összességében bruttó 188 gramm fehér, kábítószergyanús por, mobiltelefon, pénz, autó és arany ékszerek lefoglalását eredményezte.

A 44 éves férfit és 34 éves párját – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték letartóztatásukat. Mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. A Gödöllői Rendőrkapitányság kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatja le velük szemben az eljárást.

A rendőrök folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ügyet szélesítsék, újakat derítsenek fel, ezáltal további terjesztőket és fogyasztókat fogjanak el.