Nyitókép: adgafoto/Getty Images

Rálőtt a szomszédasszonyra, mert az a kutyája miatt rendszeresen vegzálta

Infostart
2024. július 23. 10:26
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, csak mert rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését.

A vád szerint a Bács-Kiskun vármegyei községben élő idős férfi – az ügy vádlottja – hosszabb ideje haragos viszonyban volt a szomszédasszonyával, aki rendszeresen szóvá tette a férfi kutyájának utcára szökését. Így történt a vádbeli napon, 2023. április 18-án is, amikor az asszony hazazavarta az ebet. A vádlott koradélután észrevette a saját portája előtt gyomláló sértettet és légpuskával kétszer rálőtt a tőle mintegy 30 méterre kapáló nőre.

A légpuskából kilőtt egyik lövedék a sértett bal alkarjába fúródott, a másik lövedék nem ért célt.

– olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A lövés következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lövedéket műtéti úton kellett eltávolítani.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a légpuska elkobzását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.