Nyitókép: allanswart/Getty Images

Letartóztatták az Eperjeskén történt gyilkosság gyanúsítottját

Infostart / MTI
2024. július 19. 12:53
Letartóztatták a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Eperjeskén történt gyilkosság gyanúsítottját, aki megölt egy férfit, egy nőt pedig úgy megvert, hogy az súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A Nyíregyházi Törvényszék pénteken az MTI-vel azt közölte, a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt rendelt el letartóztatást.

A gyanú szerint a férfi hétfő éjszaka felkereste otthonában egy nőismerősét. Amikor az asszony ajtót nyitott, kiderült, hogy egy másik férfi van nála.

A gyanúsított ekkor a teraszon felkapott egy szerszámnyelet és azzal többször fejen ütötte a másik férfit, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. A nő próbált elmenekülni, de a támadó visszahúzta és az ágyra lökte, majd őt is többször fejbe ütötte a szerszámnyéllel – közölték.

A gyanúsított ezután hazament, ahol elégette a szerszámnyelet és az elkövetéskor viselt ruházatát.

A nőt két nappal később a munkatársai találták meg, életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték, állapota miatt egyelőre nem hallgatható ki.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított egy hónapra szóló letartóztatását egyrészt a bűnismétlés veszélyével indokolta, másrészt azzal, hogy a kiemelkedő súlyú bűncselekményért kiszabható legsúlyosabb büntetés, az életfogytig tartó szabadságvesztés miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – írták.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a letartóztatás elrendelése miatt.