Nyitókép: weerapatkiatdumrong/Getty Images

Támadnak a csalók: egyetlen rossz kattintással egymillió forintot emeltek le a számlájáról

Infostart
2024. május 28. 04:00
Vevőből online csalás áldozata lett egy sárvári nő.

Egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként az a sárvári nő, akinek az online csalók több mint egymillió forintot emeltek le a számlájáról – írja a police.hu.

Az állítólagos eladó az adásvétel részleteinek egyeztetése során egy linket tartalmazó e-mailt küldött a vevőnek, amely látszólag egy banki oldalnak tűnő honlapra navigált. Ott a nő kiválasztotta a számlavezető pénzintézetét, majd vesztére megadta a bankkártyaadatait is. A csalók így pár kattintással már tovább is utalták a számláján lévő pénzt, majd később azt több részletben le is vették egy ATM-nél.

A rendőrök a nyomozás során azonosították azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nőt és férfit, aki a kicsalt pénzt levette a bankautomatánál. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket pénzmosás bűntett elkövetése miatt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy mindenki legyen körültekintő, ha online felületen vásárol, és ha megoldható, ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez. Ha mégis átutalással fizetne valaki, akkor saját maga írja be számlavezető bankja honlapcímét, és onnan lépjen be netbanki felületére.

Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankja ügyfélszolgálatával, és tegyen feljelentést a rendőrségen.