Nyitókép: Pixabay

Jókora ültetvényre csaptak le a rendőrök - képek a helyszínről

Infostart
2023. november 14. 12:13
A város szélén termesztette a kannabiszt egy többszörösen büntetett férfi és fiatalabb társa, jelentős mennyiséget foglaltak le a rendőrök.

Az idősebb férfit korábban kétszer szabadságvesztésre ítélték kábítószer birtoklása miatt. A vádlott 2022. elején egy internetes weboldalról 300 kannabisz magot rendelt, majd azokat tavasszal elültette Pécsett, egy külterületi városrészen - írja weboldalán az ügyről az Ügyészség. A férfi a növények gondozásához szükséges eszközöket elhelyezte az ültetvényen és egy búvárszivattyút is működtetett, amivel az erdős terület melletti patakból öntözte a kannabisz növényeket.

A férfi a növények gondozására és az ültetvény őrzésére is gondolt. Hat vadkamerát is felszerelt, amik mozgásra aktiválódva fényképeket készítenek. Megkérte a fiatalabb férfit, hogy amíg ő a növényekkel foglalkozik, figyelje a terület határát, és szóljon, ha valaki közeledik. Cserébe a beérett termésből marihuánát ígért neki. A fiatalabb férfi 2022 augusztusától kezdve rendszeresen kijárt és őrködött.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 26-án foglaltak le az ültetvényen 207 tő kannabisznövényt és a gondozásukhoz használt eszközöket.

A lefoglalt 207 tő jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két férfit, az idősebbet tettesként, a fiatalabbat bűnsegédként. A kiszabható büntetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, azonban mivel az idősebb férfi többszörösen visszaeső elkövető, esetében akár tizenöt év is lehet majd az ítélet.