Nyitókép: Pixabay

Tanúként hallgatták ki a meggyilkolt soroksári futó édesanyját

Infostart
2018. szeptember 27. 10:06
A nyomozók arra voltak kíváncsiak, ismerhette-e egymást R. Szilveszter és az öt éve gyászoló nő lánya.

Tanúként hallgatták ki a rendőrök az öt éve futás közben meggyilkolt soroksári nő édesanyját. Az asszony jogi képviselője, Surdy Miklós a Borsnak elmondta, ügyfelét arról faggatták, a család, illetve az áldozat, Gyurik Krisztina, illetve a család ismerhette-e a korábban a támadással gyanúsított R. Szilvesztert. A tanú az ezzel kapcsolatos kérdésekre határozott nemmel válaszolt, annak ellenére, hogy gyerekkorukban kifejezetten közel laktak a gyanúsítotthoz, és a lap információi szerint iskolába is a közelbe jártak.

Ismert, a gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert csak öt évvel az események után azonosították az áldozaton és a helyszínen talált DNS-minták alapján. A büntetett előéletű férfi jelenleg - nyirokbetegsége miatt - a tököli rabkórházban gyógyul, de lapinformációk szerint kihallgatható állapotban van. A korábbi nyomozati szakaszban kérdésekre nem válaszolt.

Az ügyet tovább egyértelműsítheti, hogy az áldozat mobiltelefonja éveken át letétben volt R. Szilveszter korábbi őrzési helyén, Sopronkőhidán.